Fisk egner sig fortræffeligt til rygning, og regnbueørred er ingen undtagelse. Varmrøget ørred er lækkert, både som hovedret eller ved frokostbordet.
Har du haft held ved fiskesøen, og fået fisk med hjem, kan du overveje at ryge den. Varmrøget ørred smager lækkert, og vil være et sikkert hit ved bordet. Herunder får du en enkel opskrift på varmrøget regnbueørred.
Ingredienser:
En regnbueørred (eller anden ørredart fra fiskesøen)
Salt
Peber
Evt. andet krydderi, hvidløg eller hvad du nu bedst kan lide.
Tilbehør
Eks. nye danske kartofler og en god salat.
Fremgangsmåde:
Forbered fisken til rygning
Inden ørreden skal ryges, bør du forberede den en smule. Rens fisken grundigt, og fjern indmad og hoved. Du kan nu enten skære filletter af den, eller ryge den hel, stadig med skind på.
Drys salt på fisken, og gnub den godt med saltet. Du kan nu enten skylle den med det samme, eller lade den stå på køl et stykke tid. Saltet vil så trække lidt af væden ud af ørreden, så du får lidt fastere kød. Skyl fisken grundigt efterfølgende.
Put salt og peber på fisken, og krydr eventuelt med eks. hvidløg, rosmarin, dild eller hvad du foretrækker af krydderier.
Grill eller røgeovn?
Når du skal ryge ørreden, kan du enten bruge en røgeovn eller en grill. Bruger du grill, skal den have låg på, så røgen kan samle sig omkring fisken. En webergrill eller anden kuglegrill, fungerer ganske glimrende til rygning af fisk.
Sådan ryger du din ørred
Fisken lægges på risten i ovnen eller grillen, og der anvendes rygesmuld. Du kan eksperimentere med typen af smuld. De forskellige træsorter giver forskellig smag til fisken.
Fisken ryges under låg i 20-25 min, og serveres sammen med eks. nye danske kartofler.