Koldrøgning giver en fantastisk smag til din fisk, og nu er koldrøgning blevet endnu nemmere. Med Smokepins kan du nemt koldrøge, og endda helt uden brug af røgeovn.
Koldrøgning giver en fantastisk smag til fisken, men kan være besværligt at komme i gang med. Det er dog blevet lidt lettere nu, da du nemt kan koldrøge med Smokepins.
Smokepins er røgepinde der består af sammenpresset smuld. De fylder ikke meget og gør røgning lettere uden brug af røgeovn. Du kan bruge et let stativ eller en papkasse. Bare du kan holde røgen inde, have plads til fisk og røgepind. Lettere bliver det ikke.
Se Smokepins egen introduktionsvideo herunder, de viser hvor simpelt det er.
Smokepins kan købes i kasser med 5, 12, 15 eller 27 styks.
Kendt fra Løvens Hule
Smokepins har fået en masse opmærksomhed på det seneste, efter at skaberen Ole Gravrok, præsenterede produktet i tv-programmet Løvens Hule på DR. Her fik produktet store roser.
Læs DR’s omtale og se programmet med Ole Gravrok her.
Sådan koldrøger du med Smokepins
Koldrøgning er gjort yderst simpel med Smokepins. Her følger en guide til hvordan du kan koldrøge din ørred.
Tjek evt. vores store guide til koldrøgning af fisk.
- Frys dine ørredfiletter ned.
Fødevarestyrelsen anbefaler at man fryser fisk ned i 24 timer ved højst -20 grader. En anden huskeregel er mindst 10 dage i fryseren. - Saltning af fisken.
Fileterne skal nu saltes. Her kan du anvende tørsaltning eller lagesaltning. Tiden er efter smag. Men gerne 5-12 timer. - Tørring af fisken.
Efter saltningen skal overskydende salt skylles af fisken. Herefter tørres fisken grundigt med et viskestykke eller køkkenrulle. Stilles derefter til tørring i køleskab i 12-24 timer. (jo mere tør, jo bedre optages røgen) - Koldrøgning af fisken.
Fisken skal nu ryges. Her kan du bruge en røgeovn, en kuglegrill eller en papkasse. Du skal have et lukket system, som kan holde røgen inde. Hæng eller læg fisken deri, og tænd derefter en Smokepin. Sørg for den er godt i gang, inden du sætter den ind i din beholder. Fisken røges i mindst 6 timer, eller efter smag (jo længere tid, jo mere røgsmag). - Modning af fisken.
Efter røgning skal fisken modnes. Dvs. at røgen skal sætte sig i fisken. Lad den modne 1-2 dage i køleskabet.
Herefter er fisken klar til servering.