Vil du prøve en super lækker måde at tilberede lækker ørred? Med Ørred en papilotte bager du din ørred pakket ind i bagepapir. Få nem opskrift her.
Ørred en papilotte smager super skønt. Når du bager din fisk pakket ind i bagepapir, bliver den dampet i sin egen saft. Det giver et super lækkert og saftigt stykke ørred.
En papilotte betyder "i papir". Og når du tilbereder din fisk en papilotte, laver du derfor en papirpakke med bagepapir, som din fisk tilberedes i inde i ovnen.
Den store fordel ved at pakke fisken ind i papir, er at safterne fra fisken og de væsker du tilføjer, damper fisken og sørger for at saften bliver inde i pakken. Væske og krydderier giver en fantastisk smag, når fisken dampes.
Ingredienser:
Ørred - enten fileter eller hel ørred
Krydderurter - brug dine favoritter til fisk. Eks. dild.
Salt
Peber
Citron (ikke-overfladebehandlet)
Hvidløg
Hvidvin
Olivenolie
Evt. smør, gerne kryddersmør
Evt. asparges, porre i skiver, gulerødder eller andet grønt.
Fremgangsmåde:
Tænd din ovn på 200 grader.
Klargør alle de ingredienser du skal bruge, så det er nemt at lave dine papirspakker.
Fisken renses og skylles. Du kan bruge den både hel eller fileteret.
Vask citronen og skær den i i skiver.
Skyl asparges, porre eller grønt, hvis du vil have det med i pakken også.
Læg nu et stykke pagepapir ud på køkkenbordet eller i en ovnfast fad.
Start evt. med en bund af grønt.
Læg fisken oven på, og krydr med salt og peber.
Placér nu en skive citron eller 2 oven på fisken. Herpå også dine friske krydderurter.
Giv til sidst en sjat olivenolie, lidt hvidvin og evt. en klat smør eller kryddersmør. Det giver nogle gode safter sammen med fisken, og giver dig en dejlig smag.
Pak nu fisken ind i bagepapir. Bruger du en hel ørred, skal du nok bruge to hele stykker. Fold enderne sammen hele vejen rundt. Du kan evt. "lime" papiret sammen med pisket æg, som du pensler på ude ved kanterne.
Sørg for at din papirspakke lukker helt tæt, så safter og damp ikke slipper ud.
Laver du fileter en papilotte, tager du et par 5-7 cm brede stykker og lægger i hver pakke. Her kan du nok nøjes med ét stykke bagepapir til hver pakke. Gentag proceduren indtil du har brugt din fisk.
Dine papilotte-fiskepakker bages nu i ovnen. Den hele ørred skal have cirka 25 min. Fileter cirka 12-15 minutter afhængigt af tykkelse og størrelse på dine ørredfileter.
Servér sammen en en lækker salat og evt. nye kartofler.
Ørred og ingredienser lægges på bagepapir og pakkes ind.
Den tilberedte ørred er nu dampet i lækre safter.