5 effektive måder at forme din PowerBait på

Artiklen indeholder annoncelinks.

Vil du fiske med PowerBait, er det ikke helt ligegyldigt hvordan du former det på krogen. Visse former kan være mere effektive. Herunder får du nogle effektive former til PowerBait.

PowerBait er ikke bare en klump agn man sætter på sin krog. Det er et våben, og endda et uhyre effektivt et af slagsen, hvis man eksperimenterer lidt med udformningen. Selve baiten har en duft, som kan lokke fiskene til. Men udformningen kan være alfa og omega, når fiskene skal lokkes til at hugge til.

Det vil vi prøve at se lidt på herunder, hvor vi kigger på nogle af de udformninger, som ci oplever kan være effektive til Put & Take fiskeri efter ørreder.

Skab ballade i vandet

En af fiduserne ved PowerBait er at forme det, så du skaber lidt ballade nede i vandet. Formen har stor betydning for baitens gang i vandet, og den rette gang kan provokere fiskene til hug, eller vække deres nysgerrighed, så de ryger efter den.

Det kan du bl.a. gøre ved at forme din bait, så den roterer nede i vandet under indspinning. Derved skaber den lidt røre, og trykbølgerne kan lokke fiskene til. Gangen kan også imitere en skadet eller syg fisk, og derved være et let måltid for ørredden.

Kombinerer man det med eks. brug af kontrastfarver, kan det være det rene gift. En mørk og en lys farve på samme klump bait, kan gøre underværker ved fangstraten.

5 bud på formning af din bait

1) Elefantfoden

Min personlige favorit, og den jeg klart fanger mest på. Jeg bruger gerne 2 små klumper bait, typisk sort og orange til at starte med. De små kugler klemmes på hver side af krogen, så de dækker krogen helt. Sæt nu klumpen ind mellem fingrene, og form baiten som en slag dråbe væk fra linen. Enden trykkes sammen hen over din tommelfinger, så du får en kegle, kræmmerhus eller elefantfod om man vil.

Enden op mod linen rulles op ad linen. Slutteligt kan du lave en lille revne på bagsiden af foden.

Holder du nu linen op og drejer den mellem fingrene, skulle du gerne få en roterende effekt, med skiftevis sort og orange.

Elefantfoden kan også laves i en lidt længere udgave, hvor du ruller mere PowerBait op ad linen.

Nogle dage virker den lille version bedst, andre dag er den længere udgave bedst.

Udformning af PowerBait som elefantfod
PowerBait formet som lille “elefantfod” i sort/orange

PowerBait formet som elefantfod i lang udgave
PowerBait formet som lang “elefantfod” i chartreuse

2) Dråben

Når du skal lave dråben, bør du tage to farver PowerBait, og lave to små kugler. Disse presser du sammen på hver side af din krog. Du klemmer nu to fingre sammen i enden op ved linen, og klemmer din bait ud, så du får en dråbeform væk fra linen.

Dråben twister du til sidst en halv/hel omgang, så den får en slags skrueform. Det vil nu sikre at den roterer i vandet, og skifter godt mellem dine farver.

PowerBait formet som dråbe med skrue
PowerBait formet som en dråbe med skrue

3) Haletudsen

Haletudsen er en klassiker. Og som navnet antyder, udformes PowerBaiten, så den ligner en haletudse.

Rul en klump bait sammen til en kugle, og sæt din krog ind i. Fastgøre baiten og læg kuglen i din hånd. Med den anden hånd ruller du nu den ene ende af baiten, så du får en hale på. Du kan evt. give halen et knæk også. Det vil få den til at rotere ekstra meget i vandet, og give en markant anderledes gang i vandet.

PowerBait formet som haletudse. Nederst med knæk på halen</em>
PowerBait formet som haletudse. Nederst med knæk på halen

4) Brug en baitformer

Til udformning af PowerBait findes der også flere forskellige plastikforme. Fælles for disse er, at du placerer en klump bait i formen, klemmer den sammen, hvorefter din bait nu har en given form.

Baitformere til PowerBait, kan købes i de fleste grejbutikker.

PowerBait formet i baitform
Baitformer til udformning af PowerBait

5) Din egen form – kun fantasien sætter grænser

Ovenstående former er bare bud på, hvad der er effektivt og normalt fisker godt. Men det er i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser.

PowerBait er nemt at forme, og du kan lave alverdens faconer. Præv dig frem med forskellige former selv, og se om du kan finde lige det der virker for dig.

Finder du en form der virker godt, er du velkommen til at skrive den herunder i kommentarerne. Så får alle gavn af dem.

Læs desuden vores guide til fiskeri med PowerBait i Put & Take.

(3,72 - 29 stemmer)
Loading...
6 kommentarer
1

Related Posts

6 kommentarer

Bente Birkelund august 5, 2020 - 7:51 pm

Vi bruger det på børnestænger med prop, men fanger ikke rigtig noget. Hvad bruger I – spinder eller?
Mvh Bente

Svar
FiskesøerDanmark august 6, 2020 - 2:41 pm

Hej Bente
Hvis det er til børnesøen, så plejer denne metode at være næsten sikker. Afhænger selvfølgelig af om der er fisk. Under proppen skal du have et forfang af eks. fluorocarbon. Tag en halv meter cirka. Bind en lille krog på. Klem et splithagl på helt nede ved krogen. Sæt en klump powerbait på krogen. Lav en lille haletudseform.
Kast nu ud hvor I ser fiskene. Prøv jer lidt frem. Spin forsigtigt ind en gang i mellem. Sker der ikke noget, så ryk proppen op af linen. Så fisker du i eks. en meters dybde. Samme gentages. Står de ved bunden hjælper det ikke at fiske helt op i toppen. Så man må prøve sig lidt frem.

De 5 former der er beskrevet er specielt effektive til spinnefiskeri. Altså hvor der spilles aktivt ind hele tiden. Det kan også fungere i børnesøen. Men det simple setup nævnt herover plejer at virke godt.
Tag evt. et kig på artiklen om Bombarda fiskeri. Her er tips til spinnefiskeriet med bombardaflåd. https://www.fiskesoerdanmark.dk/bombarda-fiskeri-for-begyndere/

Svar
Bente august 5, 2020 - 7:46 pm

Hej
Hvorlænge kan powerbait holde i køleskab?
Mvh
Bente

Svar
FiskesøerDanmark august 6, 2020 - 2:43 pm

Hej Bente
Jeg har aldrig testet det. Har endnu ikke oplevet at powerbait bliver dårligt. Det bliver typisk tørt, og så kan man ikke forme det på krogen.

Svar
Hans Jørgen Andersen maj 23, 2017 - 1:33 pm

Kan man ikke bruge det til en spinner

Svar
FiskesøerDanmark maj 23, 2017 - 5:31 pm

Hej Hans Jørgen
Jeg har aldrig hørt om det brugt i kombination med en spinner.

Til gengæld støder man på fiskere, som kombinerer powerbait med blink.

Så hvorfor ikke? Du må lade det komme an på en prøve.

Svar

Skriv en kommentar

Se vores debatregler